€ 245.000

Terug naar overzicht

Huis te koop

Charmante woning met zuidgerichte tuin in het landelijke Vorsen

Hoogstraat 22, 3890 Vorsen

Houdt u van nostalgie? Bent u op zoek naar een woning in retrostijl? Bekijk dan zeker dit pand dat RT Vastgoed te koop aanbiedt aan de Hoogstraat 22 in Vorsen, deelgemeente van Gingelom. Bovendien is de ligging van deze woning uitermate interessant, op minder dan 2 minuten rijden bereik je de E40.

Via de voordeur stapt u meteen de voorste kamer binnen. Logisch als u weet dat dit pand lang geleden een café was. Het ging om een echte bruine kroeg met achteraan een kegelspel. Dat was ingericht in een ruimte van circa 40m² achter de woning. Benieuwd welke bestemming u zal geven aan het vroegere kegelspel…

De woning staat langs een rustige straat op een perceel van 830m² en biedt zoals ze nu is ingericht in totaal meer dan 270m² totale oppervlakte. Voor de woning is er veel plaats. Hier zijn nu twee plekjes gecreëerd waar je rustig kan zitten, maar wie dat wenst kan de oprit volledig herinrichten als er bijvoorbeeld nood is aan meerdere parkeerplaatsen. Links van de voordeur geeft een poort toegang tot een garage van circa 22m². Zeker voldoende om één auto veilig en comfortabel in te parkeren.

Als we de voordeur openzwaaien, komen we in de voorste ruimte die momenteel is ingericht als zithoek. Hier snuif je meteen de nostalgische sfeer op. De imposante schouw vormt sowieso een eyecatcher in deze ruimte.

Aansluitend bereik je de leefruimte. Door de ramen valt veel daglicht binnen. De authentieke elementen zorgen voor een warme sfeer in de woonkamer. Momenteel is er een centrale verwarming in de woning op stookolie. 

In de eetkamer is er plaats voor een grote tafel waar je met zes of meer mensen kan zitten. Vanuit deze plaats bereik je via de open trap de eerste verdieping. Via een glazen tussendeur bereik je van hieruit de keuken.

In de keuken valt veel zonlicht binnen. De zonnestralen schitteren op de witte kasten wat voor een warm en comfortabel gevoel zorgt. Er is voldoende opbergruimte voorzien. Qua uitrusting is de keuken wel aan modernisering toe. In de naastgelegen plaats staan momenteel de ijskast en de kookplaat. Hier is ook een aansluiting voor een wasmachine.

Nog op het gelijkvloers is er een apart toilet en nog een extra stockageruimte. Ook in de droge kelder van bijna 50m² kan u heel wat spullen in opbergen.

Zoals gezegd biedt deze woning achteraan een extra troef met een overdekte ruimte van circa 40m². Hier zorgde in lang vervlogen tijden het kegelspel voor spanning en plezier. Mits renovatie biedt deze ruimte heel veel mogelijkheden.

Via de nachthal komt u op de eerste verdieping in drie slaapkamers. Eén kamer is volledig apart. De derde slaapkamer kan je alleen via de tweede bereiken. Er is ook een zolderkamer van circa 12m² die u eventueel kan inrichten als een extra slaapruimte of bijvoorbeeld een dressing of hobbykamer. Bovendien bevindt zich boven de garage nog een zee van ruimte die momenteel onbenut is, indien u deze wenst af te werken, kan u heel wat extra vierkante meters aan woonoppervlakte realiseren met uitzonderlijk hoge plafonds.

De badkamer oogt momenteel sober, maar biedt alles wat u nodig heeft: een toilet, een wastafel met een lavabo, een bidet en een ligbad.

Achter het huis ligt een zuidgeoriënteerde tuin. De vele bloemen geven meteen een beeld van wat er hier mogelijk is. De grote boom leent zich perfect om onder weg te dromen. In deze tuin geniet u met volle teugen van de rust en het groen.  

De huidige eigenaars lieten de voorgevel van het pand in 2022 renoveren. Het plat dak werd in 2021 voorzien van nieuwe roofing. Daarmee zijn de eerste stappen voor een renovatie gezet, maar over het algemeen heeft deze woning een grondige opfrisbeurt nodig.

Heeft u interesse om het pand eens ter plaatse te komen bekijken? Maak dan vandaag nog een afspraak met één van de makelaars van RT Vastgoed. 

De vermelde oppervlaktes zijn slechts indicatief. RT Vastgoed kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de juistheid van de aan haar verstrekte gegevens.

Bebouwing

Beschikbaar
Bij akte na betaling
Oriëntatie tuin
Zuid
Elektriciteitscertificaat
Ja, Niet conform
Asbest - attest
Niet-destructieve asbestinventaris
Asbest - inventaris
Niet-asbestveilig
Bewoonbare opp.
150 m²
Totale opp. grond
830 m²

Financiële info

Prijs
€ 245.000
KI (niet geïndexeerd)
€ 356,00

Bebouwing

Beschikbaar
Bij akte na betaling
Oriëntatie tuin
Zuid
Elektriciteitscertificaat
Ja, Niet conform
Asbest - attest
Niet-destructieve asbestinventaris
Asbest - inventaris
Niet-asbestveilig

EPC gegevens

EPC
903 kWh/m2/jaar
EPC ref.
20240404-0003136829-RES-1
Label
epc waarde f

Oppervlaktes en afmetingen

Totale opp. grond
830 m²
Bewoonbare opp.
150 m²

Comfort

Beglazing
Enkele
Keuken
Gedeeltelijk geïnstalleerd
Raamwerk
Hout
Verwarming
Stookolie

Ruimtelijke ordening

Overstromingsgevoeligheid
Niet overstromingsgevoelig
Afgebakende zone
Niet van toepassing
G(ebouw)-score info
A
P(erceel)-score info
B
Stedenbouwkundige bestemming
Woongebied met landelijk karakter
Dagvaarding voor stedenbouwkundige overtreding
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Bouwvergunning
Gebouwd voor 1962
Verkavelingsvergunning
Neen
Voorkooprecht
Neen
As-built attest
Neen
Beschermd erfgoed
Neen
Renovatieplicht
Ja

Vertegenwoordiger

Naam
Lars Renard
E-mail
lars@rtvastgoed.be

Indeling

Gelijkvloers

Woonkamer | 29,5 m²

Tegels; (5,82 x 5,07 m)

Zithoek | 20,35 m²

Tegels; (5,20 x 3,92 m)

Eetkamer | 26,48 m²

Tegels (4,64 x 5,70 m)

Keuken | 7,84 m²

Tegels (3,69 x 2,13 m)

Wasplaats | 5,35 m²

Tegels (2,24 x 2,39 m)

Toilet | 1,5 m²

Tegels

Berging | 40,6 m²

Voormalig "kegelspel" (9,62 x 4,21 m)

Berging | 15 m²

Bergruimte achter het voormalige "kegelspel"

Verdieping 1

Nachthal | 9,53 m²

(6,87 x 1,39 m)

Slaapkamer | 16,43 m²

Novilon (4,82 x 3,41 m)

Slaapkamer | 5,48 m²

Tapijt (2,25 x 2,42 m)

Slaapkamer | 6,86 m²

Tapijt (2,86 x 2,40 m)

Badkamer | 9,51 m²

Novilon; bad, lavabo, toilet; (3,13 x 3,03 m)

Berging | 11,88 m²

Novilon; (3,76 x 3,16)

Comfort

Distributie

Elektriciteit

Regenwater

Stadswater

Stookolie