€ 359.000

Terug naar overzicht

Villa te koop

Ruime vrijstaande woning op toplocatie in Sint-Truiden

Aalsterweg 50, 3800 Sint-Truiden

Zoekt u een vrijstaande woning in een rustige buurt, niet ver van het centrum van Sint-Truiden? Bekijk dan zeker dit pand aan de Aalsterweg 50. Uitgezonderd de ruime kelder en de garage onder de woning bevinden alle leefruimtes zich op het gelijkvloers.

Deze open bebouwing dateert van 1973 en staat op een perceel van 945 m². De vrijstaande woning biedt een totale bewoonbare oppervlakte van 145 m², met onder meer de mogelijkheid om een vierde slaapkamer te maken.

Bent u een liefhebber van cultureel erfgoed. Dan beschikt deze woning al van bij de voordeur over een geweldige troef. Op de oprit neemt u de trap die u naar de inkom leidt. Zowel links als rechts van de voordeur geven de ramen in loodglas een bijzonder cachet aan dit huis. Het zijn ramen in loodglas, gemaakt door Ri Coëme. Hij was een schilder, glazenier en kunstenaar, geboren en getogen in Sint-Truiden. Ri Coëme overleed op 65-jarige leeftijd in 1979. Hij staat bekend als één van de pioniers die werkte met glas in lood en glas in beton.

Genoeg over kunst. Terug naar de woning… Wanneer u door de voordeur binnenstapt, ziet u meteen de inkomhal met een charmant, gebogen plafond. In de aparte nis kan u een vestiaire maken. Aan het einde van de gang is er een gastentoilet.

Vanuit de inkomhal bereikt u de woonkamer. De huidige bruin-oranje tegelvloer zorgt voor een leuk en stijlvol contrast met de witte muren en plafonds. Er is een recente centrale verwarming op stookolie (circa 1,5j oud), maar in de living creëert de openhaard op koudere dagen een warme gezelligheid. Door de grote ramen valt er veel daglicht binnen in de woonkamer.

De keuken sluit aan op de living. Momenteel is de keuken erg handig ingericht, maar ze kan wel een opfrisbeurt gebruiken. Centraal staat een imposant kookeiland. Aan de ene kant bereidt u op een keramische kookplaat de heerlijkste maaltijden. De andere kant is ingericht om de opruim en afwas te doen na het kokkerellen. Zowel boven als rond het kookeiland is maximaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte. Hier beschikt u over opvallend veel opbergruimte. Er valt veel licht binnen in de keuken en de achterdeur zorgt ervoor dat u een rechtstreekse connectie hebt met de tuin.

Achter de woning is de veranda, waar u heerlijk kan wegdromen met zicht op de tuin. Deze aanbouw creëert meteen een ruimer gevoel in het huis. Genieten van een goed boek in een schommelstoel, inrichten als een speelhoek voor de (klein)kinderen,… De veranda biedt veel mogelijkheden en is sowieso een meerwaarde. Via de deur kom je rechtstreeks in de tuin.

Daar de woning werd gebouwd bovenop de garage liggen alle andere leefruimtes op dezelfde verdieping. Dat betekent dat u op het gelijkvloers beschikt over drie slaapkamers (14, 12 en 16 m²). Het valt op hoeveel daglicht er binnenvalt in elke kamer. De huidige bewoners hebben ook nog een bureauruimte die u eventueel kan inrichten als een vierde slaapkamer.

De badkamer is voorzien van een ligbad en een wastafel met een lavabo. In de ruime kelder onder de woning – in totaal 93m² - is een douche voorzien. Deze moet u nog wel verder afwerken. Nog onder het huis is er een garage van 43m² met een automatische poort. Hier kan u naast uw wagen nog heel wat andere zaken veilig in opbergen. De laatste ruimte onder de woning is een ingerichte wasplaats met aansluitingen voor wasmachine en droogkast.

In alle houten ramen staat dubbel glas en de meeste ramen zijn reeds voorzien van geautomatiseerde rolluiken. De woning werd steeds goed onderhouden, maar kan een algemene opfrisbeurt gebruiken, volledig volgens de wensen van de nieuwe bewoners.

Achter de woning ligt een goed onderhouden tuin. Een betonnen pad en een haag breken de tuin momenteel een beetje, maar u kan hier eenvoudig één grote, open ruimte van maken als u dat liever ziet. Achteraan in de tuin staat een tuinhuis.

Heeft u zin om deze woning aan de Aalsterweg eens te komen bekijken? Maak dan snel een afspraak voor een plaatsbezoek met één van de vastgoedexperten van RT Vastgoed. U kan ons telefonisch contacteren op het nummer 011 69 76 40 of via mail naar verkoop@rtvastgoed.be.
 

De vermelde oppervlaktes zijn slechts indicatief. RT Vastgoed kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de juistheid van de aan haar verstrekte gegevens.

Bebouwing

Bouwjaar
1973
Bebouwing
Open
Algemene staat
Goede staat
Beschikbaar
Bij akte na betaling
Oriëntatie tuin
Oost
Asbest - attest
Niet-destructieve asbestinventaris
Asbest - inventaris
Niet asbestveilig - zie downloads op www.rtvastgoed.be
Bewoonbare opp.
145,6 m²
Totale opp. grond
945 m²

Financiële info

Prijs
€ 359.000
KI (niet geïndexeerd)
€ 1.160,00

Bebouwing

Bouwjaar
1973
Bebouwing
Open
Algemene staat
Goede staat
Beschikbaar
Bij akte na betaling
Oriëntatie tuin
Oost
Asbest - attest
Niet-destructieve asbestinventaris
Asbest - inventaris
Niet asbestveilig - zie downloads op www.rtvastgoed.be

EPC gegevens

EPC
356 kWh/m2/jaar
EPC ref.
20231230-0003008931-RES-3
Label
epc waarde d

Oppervlaktes en afmetingen

Totale opp. grond
945 m²
Bewoonbare opp.
145,6 m²

Comfort

Beglazing
Dubbele
Keuken
Geïnstalleerd
Raamwerk
Hout
Verwarming
Stookolie

Ruimtelijke ordening

G(ebouw)-score info
A
P(erceel)-score info
A
Stedenbouwkundige bestemming
Woonuitbreidingsgebied
Dagvaarding voor stedenbouwkundige overtreding
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Bouwvergunning
Bouw vergund
Verkavelingsvergunning
Ja
Voorkooprecht
Neen
Beschermd erfgoed
Neen
Renovatieplicht
Neen

Vertegenwoordiger

Naam
Lars Renard
E-mail
lars@rtvastgoed.be

Indeling

Verdieping -1

Kelder | 78,02 m²

(8,53 x 4,19 m) + (6,64 x 3,97 m) + (4,20 x 3,79 m)

Wasplaats | 15,25 m²

Tegels; (4,11 x 3,71 m)

Gelijkvloers

Inkomhal | 10,5 m²

Tegels; (4,14 x 2,34 m) + Nis; (1,83 x 0,47 m)

Woonkamer | 36,39 m²

Tegels; (8,81 x 4,13 m)

Veranda | 17,06 m²

Tegels; (4,33 x 3,94 m)

Keuken | 11,2 m²

Tegels; keramisch vuur, heteluchtoven (3,72 x 3,01 m)

Slaapkamer | 14,83 m²

Tegels; kan ingericht worden als slaapkamer, bureau, speelkamer, zithoek, etc. (4,13 x 3,59 m)

Nachthal | 6,13 m²

Tegels; (6,25 x 0,98 m)

Toilet | 1,09 m²

Tegels; (1,14 x 0,96 m)

Slaapkamer | 16,34 m²

Novilon; (4,75 x 3,44 m)

Slaapkamer | 13,91 m²

Novilon; (4,02 x 3,46 m)

Slaapkamer | 12,1 m²

Novilon; (3,56 x 3,40 m)

Badkamer | 6,06 m²

Tegels; (3,09 x 1,96 m)

Verdieping 1

Zolder | 128,54 m²

Comfort

Airco

Distributie

Elektriciteit

Riolering

Rolluiken

Stadswater

Stookolie

Telefoon