Prachtig gerenoveerd kasteel op feeëriek perceel van 7ha met adembenemend uitzicht.

Kasteel

Grand Marchin 8, 4570 Marchin
Ref: spir2904
12 slaapkamers
4 badkamers
1500m2 woonopp.
70000m2 grondopp.
EPC: 496 kWh/m2
Bouwjaar: 1875

Omschrijving

De Rue Grand Marchin in de heerlijk groene gemeente van Marchin (omgeving Hoei) vormt het perfecte decor voor dit prachtige kasteel. Het is de ideale locatie om een B&B of restaurant te openen voor toeristen die op zoek zijn naar luxe, kwaliteit en groene weelde, maar ook om zelf optimaal te genieten van de prachtige omgeving.
Het kasteel ademt tegelijk historische grandeur en hedendaagse klasse uit. Het werd gebouwd in 1875 door gravin Victor de Robiano-Stolberg en 8 jaar geleden werd het nog volledig vernieuwd. De lange oprit die leidt naar het kasteel staat je toe al een volledige indruk te verkrijgen van het domein. De bomen op het groene, glooiende landschap van maar liefst 7 ha wuiven je uitnodigend toe terwijl je je dichter bij de ingang begeeft.
Via de trappen stap je dan uiteindelijk de indrukkende inkomhal binnen, waar de marmeren vloer en de majestueuze trap je meteen een idee geven van de luxe die je te wachten staat. Zelfs de twee toiletten die je er terugvindt, passen volledig in het stijlvolle plaatje. Wanneer je verder wandelt, kom je in de hoofdzaal terecht met een karaktervolle houten vloer, een prachtige kroonluchter en een charmante schoorsteenmantel. De metershoge ramen worden omgeven door imposante gordijnen. Deze kamer wordt aan beide zijden geflankeerd door nog twee mooie ruimtes – een even grote rechthoekige zaal en een ronde torenkamer – met gelijkaardige ornamenten. Aansluitend is er een uitgeruste keuken, waardoor deze drie ruimtes zich samen uitstekend lenen tot de installatie van een restaurant. Ook hongerige gegadigden van buitenaf kunnen zo makkelijk hun voetjes onder tafel schuiven zonder daarvoor te moeten overnachten. Zoveel eetruimte niet nodig? Dan kan één van de vertrekken nog altijd fungeren als feestzaal voor speciale gelegenheden.
Op de eerste verdieping vind je onder de toren opnieuw een ronde hoekzaal terug met aansluitend een tweede kleinere keuken. Aan jou de keuze uiteraard om hier een aparte ontbijtruimte van te maken of dit gedeelte als privé te markeren. Aan de keuken is nog een knap balkon verbonden, zodat ontbijten in de ochtendzon tijdens het zomerseizoen zeker mogelijk is. Verder vind je er de eerste slaapkamers terug, met steeds een stijlvolle schoorsteenmantel en mooi groen uitzicht als rode draad. Ook de aanwezige badkamers passen perfect in het plaatje van smaakvolle luxe. Zelfde verhaal op de tweede verdieping. Prachtige badkamers en sfeervolle slaapkamers om heel wat gasten in onder te brengen. Altijd al gedroomd van ‘a room with a view’? In dit kasteel heb je de keuze uit wel tien kamers die je allen een spectaculair panorama opleveren.
Want daarnaast is er nog een soort bijgebouw waar vroeger de vertrekken van het personeel gesitueerd waren. Al gaat het er daar niet bepaald poverder aan toe qua interieur. Het tapijt is van hotelkwaliteit en de aanwezige badkamers zijn even knap als elders in het kasteel. Ook hier bevindt er zich nog een resem kamers, klaar om ingenomen te worden door bezoekers van de streek. Jij hoeft enkel nog te bepalen hoeveel kamers je toekent aan je gasten en welke vertrekken je liever voor jezelf houdt.
Helemaal bovenaan in de toren van het kasteel en daarrond, vind je nog een sfeervolle zolder terug met authentieke eiken balken. Ook deze ruimte kan je dus benutten om deel uit te maken van je commerciële activiteit, door er bijvoorbeeld een avondbar of loungeruimte te installeren waar men naar analogie met vroeger van een degustiefje kan nippen voor het slapengaan.
Zelfs de kelder is een pareltje. De unieke vloer en de bleke muurstenen vormen een sfeervol geheel van nog eens een handvol kamers waar je nog heel wat richtingen mee uit kan. Of wat dacht je dan van een benijdenswaardige wijnkelder waar je eveneens gezellige proeverijen kan houden? Of een semi-ondergrondse wellness als kers op de taart voor al je logees en andere klanten?
De mogelijkheden zijn eindeloos. Het enige wat nog ontbreekt is een eigenaar die ze tot leven laat komen in deze prachtige setting. De huidige situatie geeft je trouwens perfect de tijd om het interieur en andere afwerkingen of invullingen tiptop in orde te brengen, zodat je binnenkort – wanneer iedereen weer staat te popelen om op vakantie te trekken – klaar bent voor de grote opening.
Bovendien is er in deze prachtige streek heel wat te beleven, zodat toeristen graag afzakken naar deze unieke locatie. Centraal gelegen tussen Namen, Luik en de Ardennen liggen hier heel wat bezienswaardigheden in de buurt en vallen er voldoende ontspanningsmogelijkheden te ontdekken. Het kasteel is bovendien vlot bereikbaar via de E40 en de E42. Eens aangekomen kunnen je gasten dan genieten van de rustige en landelijke ligging, te beginnen bij dat eindeloze uitzicht vanop hun eigen kamer of vanuit de prachtige tuin.
Ben jij een ondernemer die zin heeft om zijn tanden te zetten in dit kasteel vol potentieel? Of wil je vooral ook zelf genieten van de rust en de (natuur)pracht die deze omgeving te bieden heeft? Kom dan zeker eens langs of bel ons op +32 11 69 76 40. We geven je met plezier een rondleiding ter plaatse, zodat je het unieke gevoel van op deze magische plek rond te lopen zelf al eens kan ervaren.

Kantoor RT VASTGOED BV
Tel. nr +32 11 69 76 40
Bouwvergunning Nee
Recente bestemming Agrarisch gebied
Dagvaardingen Nee
Voorkooprecht Nee
Verkavelingsvergunning Nee
EPC waarde 496 kWh/m²
496
Keukentype Geïnstalleerd
Badkamer type Ingericht
Verwarming Stookolie
Attest voor stookolietank verkregen ja
Centrale verwarming ja
Schrijnwerk buiten Kunststof
Beglazing Dubbel glas
Aansluiting elektriciteit ja
Aansluiting waterleiding ja
Prijs Info op kantoor
Vrij op bij akte na betaling
Tuin aanwezig ja
Tuintekst Prachtig domein met een opp. van 6ha 50are
Tuinoppervlakte 65000 m²
Tuin inrichting Enkel Gazon
Aantal garages 2
Instapklaar ja
Bebouwing open
Bouwjaar 1875
Renovatiejaar 2013
Aantal slaapkamers 12
Aantal badkamers 4
Aantal wc's 5
Staat Vernieuwd
Grond oppervlakte 70000 m²
Woonoppervlakte 1500 m²
Elektrisch keuringsattest Verkregen

Panden in de buurt